avvfortpienc@yahoo.es
Carrer d'Alí Bei, 94-96 - Barcelona

Associació de Veïns i Veïnes Fort-Pienc

Caga TIÓ

Inici » Activitats  »  Caga TIÓ
Caga TIÓ
El dissabte 16 de desembre farem cagar el Tió.

És la darrera festa del calendari festiu català que enllaça amb les tradicions precristianes i el solstici d'hivern, moment en què el sol arriba a la seva alçada mínima, i per això són els dies més curts de tot l'any.

El Tió era el gran tronc que es posava a la llar de foc i que cremava i il·luminava totes les celebracions de Nadal. Amb el pas del temps les tradicions i els costums han anat canviant i de cagar avellanes i torrons que eren les llaminadures que es menjarien per les festes, s'ha passat a cagar coses bastant més importants.

La tradició demana que els infants de la casa li donin menjar al Tió uns dies abans perquè així estigui ben gros i pugui "cagar" més coses el dia que toca. Encara que tradicionalment es feia cagar el Tió el dia 24 a la nit tornant de la Missa del Gall, avui en dia hi ha tradicions familiars molt diverses que celebren en altres dies o en diverses cases el Tió.

L'Associació de Veïns i veïnes de Fort Pienc ja fa molts anys que celebra la festa del Tió i com és costum ens trobarem a la plaça Fort Pienc a les 5 de la tarda. Per veure primer l'espectacle de titelles "3 pomes i un Tió" a càrrec del grup 3/4 de 15 i després els nens i nenes que vulguin podran fer cagar el Tió fins que aquest quedi esgotat.

També hi haurà un berenar amb xocolata per a tots els nens i nenes, i si en queda, també pels adults.

Infants i famílies us esperem!!

Scroll to Top